HERINNERING 14: NACHTRUST

NUMBER-14Om Duniya’s twintigjarige bestaan te vieren gaan we twintig dagen lang élke dag een herinnering van een bestuurslid of medewerker posten. We hebben met z’n allen zoveel meegemaakt dat een boek zo gevuld zou zijn, maar voorlopig doen we het met anekdotes. Kleine verhaaltjes die in ons geheugen gegrift staan en die straks allemaal samen een mooie beeld geven van 20 jaar Duniya.

ANOUK wil rust:

TV-3

Hoe harder het geluid van de tv, hoe mooier de Bollywood film. Wat een herrie en gekrijs van een heldin die door de bandieten wordt ontvoerd, maar gelukkig kwam daar de held die met zijn karate sprongen zijn heldin ging bevrijden. En toen werd er gezongen. En gedanst. En gehuild en geschreeuwd en weer een dansje en een liedje… Ik kon het niet meer aanhoren, wilde slapen en had na 1 uur herrie nog 2 uur te gaan, want een film duurt 3 uur!

Korte metten mee maken dus: ik stormde mijn bed uit, liep de steeg door, stapte het huisje met de herrie binnen. Felle tl-verlichting , piepklein Tvtje, met enorme geluisdsboxen en 20 mannen, vrouwen en kinderen slapend op de grond. Zo lachwekkend, kon zonder dat iemand wakker werd TV en licht uitzetten, de rust keerde weder in Nagwa.